Katwijk  |  Noordwijk

Telefoon: (071) 301 89 44

E-mail: info@zwaanosteopathie.nl

Volg ons op: Volg Zwaan Osteopathie op Facebook

Openingstijden:

ma 07:30 - 18:00
di 07:30 - 20:00
wo 08:00 - 20:00
do 08:00 - 18:00
vr 08:00 - 18:00
Zwaan Osteopathie
Jaap Zwaan D.O.-MRO (1975)
Dirk Mutsaerts D.O.-MRO (1975)
Lucio Marcello Leone, osteopaat (1984)
Paul Wetselaar D.O. (1979)
Debbie Oude Veldhuis D.O.-MRO (1980)
Mariyati van Duijn (1975), secretaresse

Over Zwaan Osteopathie

In 2006 is Jaap Zwaan D.O.- MRO de praktijk Zwaan Osteopathie gestart. In 2008 kreeg hij er wegens groeiende patiëntenaantallen een collega bij: Dirk Mutsaerts D.O.-MRO. Samen vormen zij sinds 1 januari 2010 de maatschap 'Zwaan Osteopathie'. Sinds 2014 respectievelijk 2016 werken ook Paul Wetselaar D.O.-MRO en Debbie Oude Veldhuis D.O.-MRO als osteopaat in de praktijk. In 2019 is Lucio Marcello Leone het team komen versterken.

In het pand van Zwaan Osteopathie in Katwijk zijn ook de disciplines kindertherapie, remedial teaching en vitaliteitstraining gevestigd.

In het pand van Zwaan Osteopathie in Noordwijk zijn ook de disciplines kindertherapie, sportfysiotherapie en praktijk voor leer- en ontwikkelingsproblemen bij kinderen gevestigd.

Jaap Zwaan D.O.- MRO (1975)
lid NVO/NRO, geregistreerd onder nr. 347

Jaap Zwaan behaalde een propedeuse Bewegingswetenschappen aan de VU en studeerde vervolgens fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht. Na acht jaar als fysiotherapeut te hebben gewerkt en diverse cursussen binnen het vakgebied te hebben gevolgd, voltooide hij de zesjarige opleiding Osteopathie aan College Sutherland in Amsterdam. Na zijn registratie bij de NRO heeft hij zich als zelfstandig osteopaat gevestigd in Katwijk.

In 2012 is Jaap daarnaast afgestudeerd als kinderosteopaat. In die hoedanigheid heeft hij veel ervaring met het behandelen van diverse klachten bij kinderen en moeders tijdens en na de zwangerschap.

Een ander specifiek aandachtsgebied van Jaap Zwaan in de osteopathie is het behandelen van sporters. In 2014 t/m 2016 heeft Jaap de specialisatieopleiding sportosteopathie gevolgd. Als fervent wielrenner heeft hij veel affiniteit met duursporters zoals wielrenners en hardlopers. Daarnaast heeft hij veel ervaring met de behandeling van o.a. voetballers, tennissers en golfers.

Jaap werkt op maandag, dinsdag en donderdag in Katwijk. Op vrijdag zit Jaap in Noordwijk.

Op de woensdagen werkt Jaap als docent op College Sutherland.

Dirk Mutsaerts D.O.- MRO (1975)
lid NVO/NRO, geregistreerd onder nr. 349

Na een propedeuse Medische Biologie en de opleiding Fysiotherapie in Amsterdam, is Dirk Mutsaerts enkele jaren werkzaam geweest als fysiotherapeut. Vanaf 2000 volgde hij de opleiding Osteopathie aan het College Sutherland. Sinds zijn registratie bij de NRO werkte hij eerst als zelfstandig osteopaat in een praktijk in Amsterdam, wat hij vanaf de zomer van 2008 combineerde met een deeltijdaanstelling in Katwijk bij Zwaan Osteopathie. Met ingang van 1 januari 2010 is Dirk Mutsaerts volledig werkzaam bij Zwaan Osteopathie.

Ook Dirk Mutsaerts rondde met succes de opleiding 'Osteopathie bij kinderen' af. Hij heeft veel ervaring met het behandelen van jonge kinderen en moeders tijdens en na de zwangerschap.

Dirk werkt op dinsdag, woensdag en vrijdag in Katwijk en op maandag en donderdag in Noordwijk. Op dinsdag en woensdag is Dirk in de avonduren aanwezig.

Lucio Marcello Leone, osteopaat (1984)
Na de opleiding fysiotherapie cum laude te hebben afgerond in Italië aan de Universiteit van Palermo (2010), is Lucio Leone werkzaam geweest als klinisch fysiotherapeut in verschillende universitaire ziekenhuizen in Italië en in Nederland. Hiernaast heeft hij verschillende jaren in een poliklinische setting gewerkt met patiënten met chronische pijnklachten (SOLK gerelateerd). Vanuit de behoefte om de reguliere medische kennis naar het lichaam in zijn geheel toe te passen is Lucio in 2012 de opleiding Osteopathie aan het College Sutherland te Amsterdam gaan volgen. In 2019 ronde hij de co therapie jaar succesvol af.

Lucio werkt op vrijdag in Katwijk. Op woensdag in Noordwijk.

Paul Wetselaar D.O. (1979)
lid NOF, geregistreerd onder nr. 2012.11.11

Na het behalen van het diploma fysiotherapie in 2002 aan de Hogeschool Leiden is Paul Wetselaar werkzaam geweest in diverse praktijken voor fysiotherapie. Na aanvang van de zesjarige opleiding osteopathie in 2005 is hij in 2011 afgestudeerd als osteopaat aan het College Sutherland te Amsterdam. Sinds zijn registratie in het kwaliteitsregister werkt hij als zelfstandig osteopaat in zijn eigen praktijk voor osteopathie in Leiden. Samenwerken met collega's in teamverband is voor Paul een verrijking van het werken als osteopaat, daarom werkt hij per juli 2014 met enthousiasme op maandag bij Zwaan osteopathie in Katwijk.

Paul werkt op maandag in Katwijk.

Debbie Oude Veldhuis D.O.-MRO (1980)
Lid NVO/NRO geregistreerd onder nr. 604

Na het afronden van de opleiding tot oefentherapeut Mensendieck, is Debbie Oude Veldhuis ruim 10 jaar werkzaam geweest als zelfstandig gevestigd oefentherapeut. Daarnaast is zij begonnen met de zesjarige jarige opleiding tot osteopaat aan College Sutherland te Amsterdam. In 2013 is zij afgestudeerd als osteopaat en heeft zich geregistreerd bij het NRO, om vervolgens een zelfstandige osteopathie-praktijk te starten in Nieuw Vennep.

Het werken in een praktijk met collega's is een welkome afwisseling naast het werken in een solo-praktijk. De mogelijkheid tot overleg, discussie en natuurlijk gezelligheid dragen bij aan het optimaal kunnen functioneren als osteopaat.

Debbie werkt op dinsdag in Noordwijk. Op donderdag en vrijdag in Katwijk.

Mariyati van Duijn (1975), Office Manager
Mariyati van Duijn studeerde Personeel en Arbeid aan de Hogeschool van Amsterdam. Vanaf 1999 vervulde zij diverse administratieve functies in de gezondheidszorg. Sinds 2008 werkt zij als Office Manager bij Zwaan Osteopathie. Mariyati verzorgt onder andere de administratie en plant uw eerste afspraak in.

Mariyati werkt dagelijks van 9 tot 12 in de praktijk van Katwijk.