Katwijk  |  Noordwijk

Telefoon: (071) 301 89 44

E-mail: info@zwaanosteopathie.nl

Volg ons op: Volg Zwaan Osteopathie op Facebook

Openingstijden:

ma 07:30 - 18:00
di 07:30 - 20:00
wo 08:00 - 20:00
do 08:00 - 18:00
vr 08:00 - 18:00
za 08:30 - 13:00
Zwaan Osteopathie
Jaap Zwaan D.O.-MRO (1975)
Dirk Mutsaerts D.O.-MRO (1975)
Marjolein den Hollander D.O.-MRO (1978),
Paul Wetselaar D.O. (1979)
Debbie Oude Veldhuis D.O.-MRO (1980)
Mariyati van Duijn (1975), secretaresse

OVER ONS

Over Zwaan osteopathie
In 2006 is Jaap Zwaan D.O.- MRO de praktijk Zwaan Osteopathie gestart. In 2008 kreeg hij er wegens groeiende patiŽntenaantallen een collega bij: Dirk Mutsaerts D.O.-MRO. Samen vormen zij sinds 1 januari 2010 de maatschap 'Zwaan Osteopathie'. In 2011 kwam Marjolein den Hollander D.O.-MRO het team verder versterken. En sinds 2014 respectievelijk 2016 werken ook Paul Wetselaar D.O.-MRO en Debbie Oude Veldhuis D.O.-MRO als osteopaat in de praktijk.

In het pand van Zwaan Osteopathie in Katwijk zijn ook de disciplines kindertherapie, psychologie, remedial teaching en vitaliteitstraining gevestigd.

In het pand van Zwaan Osteopathie in Noordwijk zijn ook de disciplines kindertherapie, sportfysiotherapie en praktijk voor leer- en ontwikkelingsproblemen bij kinderen gevestigd.

Jaap Zwaan D.O.- MRO (1975)
lid NVO/NRO, geregistreerd onder nr. 347

Jaap Zwaan behaalde een propedeuse Bewegingswetenschappen aan de VU en studeerde vervolgens fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht. Na acht jaar als fysiotherapeut te hebben gewerkt en diverse cursussen binnen het vakgebied te hebben gevolgd, voltooide hij de zesjarige opleiding Osteopathie aan College Sutherland in Amsterdam. Na zijn registratie bij de NRO heeft hij zich als zelfstandig osteopaat gevestigd in Katwijk.

In 2012 is Jaap daarnaast afgestudeerd als kinderosteopaat. In die hoedanigheid heeft hij veel ervaring met het behandelen van diverse klachten bij kinderen en moeders tijdens en na de zwangerschap.

Een ander specifiek aandachtsgebied van Jaap Zwaan in de osteopathie is het behandelen van sporters. In 2014 t/m 2016 heeft Jaap de specialisatieopleiding sportosteopathie gevolgd. Als fervent wielrenner heeft hij veel affiniteit met duursporters zoals wielrenners en hardlopers. Daarnaast heeft hij veel ervaring met de behandeling van o.a. voetballers, tennissers en golfers.

Jaap werkt op maandag, dinsdag en donderdag in Katwijk. Op vrijdag zit Jaap in Noordwijk.

Dirk Mutsaerts D.O.- MRO (1975)
lid NVO/NRO, geregistreerd onder nr. 349

Na een propedeuse Medische Biologie en de opleiding Fysiotherapie in Amsterdam, is Dirk Mutsaerts enkele jaren werkzaam geweest als fysiotherapeut. Vanaf 2000 volgde hij de opleiding Osteopathie aan het College Sutherland. Sinds zijn registratie bij de NRO werkte hij eerst als zelfstandig osteopaat in een praktijk in Amsterdam, wat hij vanaf de zomer van 2008 combineerde met een deeltijdaanstelling in Katwijk bij Zwaan Osteopathie. Met ingang van 1 januari 2010 is Dirk Mutsaerts volledig werkzaam bij Zwaan Osteopathie.

Ook Dirk Mutsaerts rondde met succes de opleiding 'Osteopathie bij kinderen' af. Hij heeft veel ervaring met het behandelen van jonge kinderen en moeders tijdens en na de zwangerschap.

Dirk werkt op dinsdag, woensdag en vrijdag in Katwijk en op maandag en donderdag in Noordwijk. Op dinsdag en woensdag is Dirk in de avonduren aanwezig.

Marjolein den Hollander D.O.- MRO (1978)
lid NRO, geregistreerd onder nr. 656

Na haar opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool Leiden is Marjolein den Hollander vanaf 2001 werkzaam geweest als fysiotherapeut in een particuliere praktijk, fitnesscentrum en verpleeghuis. Hierdoor heeft zij veel bruikbare ervaring opgedaan en zich breed ontwikkeld op de kennisgebieden van de revalidatie, somatische problematiek en (psycho-)geriatrie. Vanwege de wens tot verdieping in het menselijk lichaam begon zij in 2005 de opleiding Osteopathie aan het College Sutherland te Amsterdam. In september 2011 is zij afgestudeerd als osteopaat, en sinds oktober van dat jaar is ze werkzaam bij Zwaan Osteopathie.

Marjolein volgt momenteel de tweejarige opleiding osteopathie bij kinderen.

Marjolein werkt op vrijdag in Katwijk.

Paul Wetselaar D.O. (1979)
lid NOF, geregistreerd onder nr. 2012.11.11

Na het behalen van het diploma fysiotherapie in 2002 aan de Hogeschool Leiden is Paul Wetselaar werkzaam geweest in diverse praktijken voor fysiotherapie. Na aanvang van de zesjarige opleiding osteopathie in 2005 is hij in 2011 afgestudeerd als osteopaat aan het College Sutherland te Amsterdam. Sinds zijn registratie in het kwaliteitsregister werkt hij als zelfstandig osteopaat in zijn eigen praktijk voor osteopathie in Leiden. Samenwerken met collega's in teamverband is voor Paul een verrijking van het werken als osteopaat, daarom werkt hij per juli 2014 met enthousiasme op maandag bij Zwaan osteopathie in Katwijk.

Paul werkt op maandag in Katwijk.

Debbie Oude Veldhuis D.O.-MRO (1980)
Lid NVO/NRO geregistreerd onder nr. 604

Na het afronden van de opleiding tot oefentherapeut Mensendieck, is Debbie Oude Veldhuis ruim 10 jaar werkzaam geweest als zelfstandig gevestigd oefentherapeut. Daarnaast is zij begonnen met de 6 jarige opleiding tot osteopaat aan College Sutherland te Amsterdam. In 2013 is zij afgestudeerd als osteopaat en heeft zich geregistreerd bij het NRO, om vervolgens een zelfstandige osteopathie-praktijk te starten in Nieuw Vennep.

Het werken in een praktijk met collegaís is een welkome afwisseling naast het werken in een solo-praktijk. De mogelijkheid tot overleg, discussie en natuurlijk gezelligheid dragen bij aan het optimaal kunnen functioneren als osteopaat.

Debbie werkt op dinsdag in Noordwijk. Op dinsdag en donderdag in Katwijk.

Mariyati van Duijn (1975), secretaresse
Mariyati van Duijn studeerde Personeel en Arbeid aan de Hogeschool van Amsterdam. Vanaf 1999 vervulde zij diverse administratieve functies in de gezondheidszorg. Sinds 2008 werkt zij als secretaresse bij Zwaan Osteopathie. Mariyati verzorgt onder andere de administratie en plant uw eerste afspraak in.

Mariyati werkt dagelijks van 9 tot 12 in de praktijk.

Daarnaast is ze oprichtster van Stichting YATS. Deze stichting heeft het ondersteunen van kinderen in IndonesiŽ tot doel. Voor meer informatie kunt u terecht op www.yats.nl