Katwijk  |  Noordwijk

Telefoon: (071) 301 89 44

E-mail: info@zwaanosteopathie.nl

Volg ons op: Volg Zwaan Osteopathie op Facebook

Openingstijden:

ma 07:30 - 18:00
di 07:30 - 20:00
wo 08:00 - 20:00
do 08:00 - 18:00
vr 08:00 - 18:00

Wilco Ravensbergen (37)

"Ongeveer tien jaar geleden begon ik rugklachten te krijgen. Vermoedelijk was het eerst een overbelaste spier, waarna het door stress en spanning steeds erger werd. Ik had eerst vooral last met staan en zitten, maar op den duur had het ook uitwerking op mijn slaap. Jaap Zwaan was mijn fysiotherapeut en hij stelde voor om osteopathie te proberen. Na drie behandelingen merkte ik al resultaat. Vergeleken met twee jaar geleden gaat het nu stukken beter. Ik heb nog van tijd tot tijd een behandeling en zou niet meer zonder willen."

Lees hier meer ervaringen »

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze, gericht op het behandelen van de oorsprong van klachten. Om goed te functioneren moet alles in het lichaam bewegen volgens een natuurlijke balans. Verstoringen van deze balans, zogenaamde bewegingsblokkades, kunnen zorgen dat weefsels onder spanning komen te staan. Veel verschillende klachten kunnen hiervan het gevolg zijn. Osteopathie is gericht op het herstellen van de balans, waarna het zelfgenezende vermogen van het lichaam de klachten vermindert of oplost.

Wanneer osteopathie?

De oorsprong van klachten kan liggen in een blessure of een medische ingreep uit het verleden. Maar dat is lang niet altijd het geval. Bijvoorbeeld ook stress, levensstijl of bepaalde bewegingspatronen kunnen de oorzaak zijn van spanningen in het lichaam. Dit verstoort de balans die van groot belang is voor het goed functioneren van weefsels, zenuwbanen en van de bloed- en lymfevaten. Osteopathie blijkt voor veel uiteenlopende klachten een nuttige geneeswijze te zijn. Zeker bij klachten die niet herstellen of die herhaaldelijk optreden. Daarnaast kunnen medisch onverklaarbare klachten vaak goed behandeld worden. Osteopathie is een goede aanvulling op de gangbare medische wetenschap.

Voor wie is osteopathie?

Osteopathie kan voor iedereen een nuttige geneeswijze zijn, zowel voor volwassenen als voor (pasgeboren) baby's, kinderen, sporters en ouderen. Er is geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Zwaan Osteopathie werkt nauw samen met andere medische disciplines. Soms treft een osteopaat symptomen of klachten aan die niet direct kunnen worden thuisgebracht. Bij twijfel wordt in dat geval de arts geraadpleegd voor nader onderzoek.

Lees meer over de werkwijze »

Indicaties voor een behandeling met osteopathie »

Wilt u meer zien over osteopathie?

In het programma LifestyleXperience RTL4 geven verschillende osteopaten een kijkje in de keuken van osteopathie

Osteopaat Frank Zweedijk »

Osteopaat Wouter Steenhuisen »

Osteopaat Stéphan Jacolino »

Osteopaat Roalt Dijkstra »