een behandeling bij de osteopaat

Stel je voor, een behandeling bij de osteopaat is gewenst. Wat is de werkwijze en hoe gaat zo’n traject in zijn werk? Bij Zwaan Osteopathie doen we er alles aan om dit zo prettig en positief mogelijk te laten verlopen. 

WERKWIJZE ZWAAN OSTEOPATHIE KATWIJK en Noordwijk

Het consult begint met een gesprek en een onderzoek. Hierbij voelt de osteopaat hoe de beweeglijkheid en kwaliteit van verschillende weefsels is en of hierin een patroon te ontdekken valt. De bevindingen van dit onderzoek én het behandelplan worden besproken tijdens dit consult.


Mobiliseren van het lijf

De behandeling bestaat uit mobiliserende handgrepen voor in het dagelijks leven. Niet alleen waar de klachten zich bevinden, maar natuurlijk ook op andere plekken waar mogelijk de oorzaak kan zitten.


Evaluatie behandeling

Na drie behandelingen vindt een evaluatie plaats. Het doel is dat na drie behandelingen merkbaar resultaat is. Dat wil niet zeggen dat de klachten over moeten zijn, maar wel dat je effect merkt van de behandelingen.


Altijd advies op maat

Als onduidelijk blijft wat er aan de hand is kan de osteopaat geen diagnose stellen en is een behandeling wellicht niet mogelijk. Bij Zwaan Osteopathie geven we je vervolgens een advies bij wie je eventueel wél terecht kunt. Bij vermoedens van een ziekte wordt altijd doorverwezen naar de huisarts. Daarnaast heeft Zwaan Osteopathie goede samenwerkingen met andere disciplines en een nauw contact met de huisartsen in de buurt.


MEER INFORMATIE

Spreekt deze werkwijze van Zwaan Osteopathie je aan? Neem contact met ons op via 071 301 89 44 of stuur een e-mail.