Osteopathie voor baby's en kinderen

Elke ontwikkelingsfase vraagt een aparte benadering en heeft haar eigen kenmerken en (kinder)ziekten, zeker bij baby’s en kinderen. Zwaan Osteopathie is hierin gespecialiseerd en onderzoekt waar hulp nodig is en helpt de eventuele blokkade te herstellen. 

Gerichte behandeling per ontwikkelingsfase

BABY

De zwangerschap en bevalling hebben een grote impact op moeder én kind. Zeker als er ook nog sprake is van complicaties zoals stress, een vacuümpomp, navelstreng om de hals, een langdurige bevalling, een stortbevalling of keizersnede etc. 

 
Blokkades na de bevalling

Vergeet ook niet dat de krachten die een baby tijdens een bevalling te verduren krijgt groot zijn. Het lijf is niet altijd in staat om dit goed te verwerken of weer te herstellen. Bij Zwaan Osteopathie kijken we waar blokkades aanwezig zijn. Deze blokkades verhelpen we op een zachte en rustige manier. Hierdoor komt je kind weer lekker in zijn/haar te vel zitten.

 
Gespecialiseerde osteopaten

Onze osteopaten in Katwijk en Noordwijk willen zo goed en snel mogelijk begrijpen wat er aan de hand is. Daarom hebben zij zich allemaal verdiept door middel van de vervolgstudie osteopathie bij kinderen.
De meest voorkomende klachten bij pasgeborenen zijn:

• (Verborgen) Reflux
• Overmatig huilen (een `huilbaby`)
• Overstrekken
• Voorkeurshouding
• Darmkrampjes
• Obstipatie
• Slecht slapen

KIND

Onze osteopaten zijn gespecialiseerd in klachten bij kinderen. Veel kinderen komen daardoor voor behandeling langs bij Zwaan Osteopathie. Dat kan voor allerlei klachten. 

 
Peuters

In deze leeftijdscategorie zien we vaak kinderen met buikklachten, obstipatie, recidiverende oorontstekingen en slaapproblemen. Ook zijn er natuurlijk andere klachten waar peuters last van hebben.

 
Kindvriendelijke behandeling

Een onderzoekstafel is vaak spannend voor een kind. Daarom laten we een kind vaak bij één van de ouders op schoot zitten. Om de oorzaak van de symptomen te vinden vindt het onderzoek op een ontspannen manier en spelenderwijs plaats. Na drie keer is meestal wel duidelijk of de behandeling aanslaat.  

 
Kleuters

Op deze leeftijd zijn kinderen beter in staat om op een onderzoekstafel te liggen voor onderzoek of behandeling. Mocht dat nog niet lukken, mag de kleuter natuurlijk ook bij één van de ouders op schoot.

Veel voorkomende klachten bij kleuters

Onder andere buikklachten, niet fit voelen, niet zindelijk worden, leerproblemen en ADHD zijn klachten die we vaak zien bij peuters. Ook bij houterige motoriek kan osteopathie bijdragen, vaak in combinatie met kinderfysiotherapie.

 

TIENERS

In deze levensfase maken kinderen vaak een groeispurt mee. Ook hormonaal verandert er heel veel op deze leeftijd. Als niet alles goed mee kan groeien en ontwikkelen geeft dat spanningen en daardoor klachten in het lijf.

Veel voorkomende klachten bij tieners

Bijvoorbeeld pees- en gewrichtsklachten, Osgood-Schlatter, klachten aan de wervelkolom en hoofdpijn etc. De osteopaat onderzoekt het hele lijf om een oorzaak en natuurlijk ook een oplossing te vinden. De behandeling sluit daarop aan.

 

MEER INFORMATIE

Meer informatie over de behandeling of wil je een afspraak maken? Neem contact met ons op via 071 301 89 44 of stuur een e-mail.