Osteopathie voor sporters

Sporten is bewegen en sporten is goed voor je gezondheid! Dan is het wel zo fijn om klachtenvrij te kunnen sporten. Hiervoor is het belangrijk dat de bewegingen die bij het sporten gemaakt worden goed voelen. Zwaan Osteopathie in Katwijk en Noordwijk helpt je hierbij. 

Klachtenvrij sporten ​

Een blessure ontstaat meestal door een blokkade in het lichaam. En vaak zit het probleem niet alleen op de plek waar de klachten zich bevinden. Bij Zwaan Osteopathie gaan we op zoek naar de blokkades en heffen we deze op, zodat de blessure goed kan herstellen.


Voorkomen van blokkades 

Daarentegen is het niet perse nodig een blessure te hebben om behandeld te worden. Veel mensen bezoeken de osteopaat in onze praktijk in Katwijk of Noordwijk om te voorkomen dat er blessures ontstaan. Er wordt onderzoek gedaan naar de bewegingspatronen en we corrigeren eventuele blokkades voordat dit tot klachten leidt. De frequentie waarin we dan behandelen is natuurlijk persoonlijk afgestemd. Zoals osteopathie altijd met een frisse blik naar de individuele mens kijkt.


Blessures door lichaamshouding

Wist je bijvoorbeeld dat de richting van de bal bij een backhand wordt ook bepaald door hoe je voeten staan, niet alleen door hoe je je racket vasthoudt? En is het je wel eens opgevallen dat hoe harder je rent, hoe meer je romp en armen mee moeten draaien? Als dat niet goed kan, ligt een blessure aan de benen op de loer.   


MEER INFORMATIE

Meer informatie over de behandeling of wil je een afspraak maken in Katwijk of Noordwijk? Neem contact met ons op via 071 301 89 44 of stuur een e-mail.