OVER ZWAAN

Zwaan Osteopathie bestaat uit een team van zes medewerkers op twee locaties in Katwijk en Noordwijk. Met vijf gepassioneerde osteopaten en een bevlogen assistente helpen we jong en oud bij hun bewegelijkheid én herstellen we natuurlijke lichaamsfuncties.

Wie zijn wij?

Alle osteopaten bij Zwaan zijn uit interesse begonnen met de opleiding osteopathie aan het College Sutherland Amsterdam. Dit was zo inspirerend dat ze nooit meer zijn gestopt met studeren! Sterker nog, sommigen zijn nu zelfs nauw verbonden met de opleiding. Jaap Zwaan en Dirk Mutsaerts geven daar inmiddels les. Daarnaast leidt Zwaan Osteopathie als leerbedrijf stagiaires op voor dit mooie vak. Zo delen zij hun kennis, ervaring én het enthousiasme over osteopathie met toekomstige osteopaten.

JAAP ZWAAN

Jaap Zwaan is getrouwd met Mariyati en vader van twee kinderen. Osteopaat is zijn ambacht en zijn passie. De filosofie van osteopathie is dan ook zijn levenswijze. Het leren herkennen van principes van de natuur en deze toepassen maakt Jaap blij en gelukkig.

 
Van collegebanken tot passie voor het vak

Voordat Jaap osteopathie ging studeren heeft hij bewegingswetenschappen (VU) en fysiotherapie (HvU) gestudeerd. Tijdens de zoektocht naar meer kennis kwam hij in aanraking met het Osteopathie College Sutherland. Hier is hij gepassioneerd geraakt door het vak!

 
Blijven ontwikkelen en kennis delen

Na de opleiding heeft hij diverse vervolgstudies gedaan voor osteopathie bij kinderen en bij sporters. Op dit moment volgt Jaap een opleiding over evolutionaire geneeskunde en osteopathie. Naast werken in de praktijk geeft Jaap les bij de opleiding voor osteopathie in Amsterdam om zijn kennis, ervaring en passie over te brengen op een nieuwe generatie osteopaten.

DIRK MUTSAERTS

Al meer dan 25 jaar is Dirk Mutsaerts gefascineerd door gezondheid en beweging. Rond zijn twintigste roeide hij op hoog niveau. Hierdoor werd hij zich bewust van het belang om klachtenvrij te kunnen bewegen en goed voor het lichaam te zorgen.

 
Specialisatie baby en kind

Na het behalen van zijn Propedeuse voor Medische Biologie (UvA) is Dirk fysiotherapie (HvA) gaan studeren. In de fysiotherapiepraktijk ontdekte hij de complexiteit van klachtenpatronen waar veel patiënten mee komen. Om dit beter te kunnen behandelen is Dirk osteopathie gaan studeren aan het College Sutherland. Als beginnend osteopaat en vader kwam hij in contact met baby’s en hun problematiek. De keuze om zich hierin verder te verdiepen was snel gemaakt en 2 jaar later ronde hij de opleiding ‘Osteopathie bij kinderen’ met succes af.

 
Veel voldoening en inspiratie

“De kracht van osteopathie, het waarnemen, het voelen van blokkades en op deze manier de patiënt steeds beter te kunnen behandelen, blijft mij dagelijks inspireren”. Hier haalt Dirk veel voldoening uit. Daarom zijn Jaap en Dirk in 2010 Zwaan Osteopathie gestart. Daarnaast geeft Dirk sinds kort ook les aan het College Sutherland, waar hij de nieuwe generatie leert over de thorax (borstkas).

DEBBIE OUDE VELDHUIS

Na het afronden van de opleiding tot oefentherapeut mensendieck, was Debbie Oude Veldhuis ruim 10 jaar werkzaam als zelfstandig gevestigd oefentherapeut. Daarnaast is zij begonnen met de zesjarige opleiding tot osteopaat aan het College Sutherland in Amsterdam. In 2013 is Debbie afgestudeerd als osteopaat en heeft zij zich geregistreerd bij het NRO, om vervolgens een zelfstandige osteopathie-praktijk te starten in Nieuw-Vennep. Ook heeft Debbie de kinderopleiding afgerond, waardoor zij ervaring heeft met osteopathie bij baby’s en kinderen. 

Optimaal functioneren als osteopaat

Het werken in een praktijk met collega’s is een welkome afwisseling naast het werken in een solo-praktijk. De mogelijkheid tot overleg, discussie en natuurlijk gezelligheid dragen bij aan het optimaal kunnen functioneren als osteopaat.

LUCIO MARCELLO LEONE

Na de opleiding fysiotherapie cum laude te hebben afgerond in Italië aan de Universiteit van Palermo (2010), is Lucio Leone werkzaam geweest als klinisch fysiotherapeut in verschillende universitaire ziekenhuizen in Italië én in Nederland. Daarnaast heeft hij verschillende jaren in een poliklinische setting gewerkt met patiënten met chronische pijnklachten (SOLK gerelateerd). Op dit moment volgt Lucio de kinderopleiding voor osteopathie bij baby’s en kinderen. 

 
Van Palermo naar de opleiding osteopathie in Amsterdam

Vanuit de behoefte om de reguliere medische kennis naar het lichaam in zijn geheel toe te passen is Lucio in 2012 de opleiding osteopathie aan het College Sutherland in Amsterdam gaan volgen. In 2019 ronde hij het co-therapie jaar succesvol af. Sindsdien werkt hij met veel plezier bij Zwaan Osteopathie in Katwijk en Noordwijk.

MARIYATI VAN DUIJN

Mariyati van Duijn studeerde personeel & arbeid aan de Hogeschool van Amsterdam. Vanaf 1999 vervulde zij diverse administratieve functies in de gezondheidszorg. Door deze diverse functies heeft zij veel kennis opgedaan in de medische wereld, waaronder het bijzondere vak osteopathie, waar Mariyati ook veel passie voor heeft. 

 
Aanspreekpunt bij Zwaan Osteopathie

Sinds 2008 werkt zij als Office Manager bij Zwaan Osteopathie. Mariyati is het aanspreekpunt van Zwaan als u telefonisch contact opneemt. Mariyati verzorgt onder andere ook de administratie, plant uw eerste afspraak in en geeft uiteraard meer informatie over een behandeling bij Zwaan Osteopathie in Katwijk en Noordwijk. 

LONNEKE VAN IERSEL

Lonneke is al zolang ze zich kan herinneren geboeid door verschillende aspecten van het menselijk welzijn. Dit inspireerde haar om zich onder meer te verdiepen in yoga, ontspanning en beweging. En naar aanleiding van de geboorte van haar kinderen ook in zwangerschap, geboorte en ontwikkeling. Ze heeft op dit vlak dan ook ruim 10 jaar met veel plezier anderen begeleid en les gegeven.

Steeds verder ontwikkelen

Ondertussen bleef altijd de wens om zich verder te ontwikkelen tot therapeut. In de studie osteopathie bij College Sutherland vond ze een opleiding die daar perfect bij paste. Inmiddels werkt Lonneke met veel genoegen als osteopaat. Vooral het kijken naar de patiënt als één geheel geeft haar voldoening en de energie om zich binnen de osteopathie steeds verder te ontwikkelen.

ANNELIEKE SCHUITEMAKER

Annelieke is al van jongs af aan geïnteresseerd in het functioneren van het menselijk lichaam. De visie binnen osteopathie en de opleiding tot osteopaat sloten goed aan bij wat ze zocht. Na het afronden van de middelbareschool is Annelieke begonnen met de voltijdopleiding tot osteopaat aan het College Sutherland in Amsterdam. Een opleiding waarbij naast de theorie, ook de praktijk uitgebreid aan de orde is gekomen. Het laatste jaar van de opleiding bestond onder meer uit co-therapie waarin zelfstandig patiënten werden behandeld. 
Annelieke: “Wat ik heel mooi vind aan osteopathie is dat elke patiënt en elke behandeling anders is. De mens bekijken als één geheel, het opzoek gaan naar de oorzaak van de klacht om vervolgens herstel te laten plaatsvinden inspireert mij.” Annelieke is sportief en heeft jarenlang gehockeyd en stapt tegenwoordig graag op de racefiets. Na ruim vier jaar studie is ze echter nog niet uitgestudeerd. Door het volgen van vervolgopleidingen blijft ze zich verdiepen en daardoor blijft ze op de hoogte van nieuwe inzichten binnen het vakgebied.

JESSE VAN BEELEN

Jesse heeft de voltijdopleiding tot osteopaat gevolgd aan het College Sutherland in Amsterdam. Gedurende zijn opleiding heeft Jesse niet stilgezeten. Zijn affiniteit met sporten en bewegen heeft ertoe geleid dat hij de opleiding tot personal trainer succesvol heeft afgerond tijdens het werken in de sportschool. Hier heeft hij onder andere geleerd om zijn kennis en visie binnen de osteopathie toe te passen op sporters die kampen met langdurige blessures en revalidatietrajecten.

Voor Jesse is elke patiënt een puzzel. Voor hem is de kunst dan ook om deze puzzel zo compleet mogelijk te begrijpen en dit terug te koppelen naar de patiënt. Jesse haalt veel passie, voldoening en plezier uit het vak en streeft ernaar om zich verder te ontwikkelen om mensen zo compleet mogelijk te kunnen behandelen.