Wat is osteopathie?

Van top tot teen bekijken we het lichaam om de blokkade te vinden die jouw klachten veroorzaakt. Dat is osteopathie in een notendop. De missie van Zwaan Osteopathie is daarom niet voor niets: “de klacht voorop, de mens centraal.”

Manuele geneeskunde: op zoek naar de oorzaak van klachten

Osteopathie is een manuele geneeskunde, gericht op het behandelen van de oorzaak van een klacht. Om goed te functioneren moet alles goed en prettig kunnen bewegen. Dit zorgt er namelijk voor dat weefsels niet onder spanning komen te staan. En dat de lichaamsvloeistoffen ongehinderd kunnen stromen. Hierdoor kunnen opbouw- en afvalstoffen optimaal stromen en kan herstel plaatsvinden.

 
De klacht voorop, de mens centraal

Osteopathie gaat uit van een holistisch mensbeeld. Dat betekent dat de mens één geheel is, zowel lichaam, ziel en geest. We onderzoeken dus de beweeglijkheid van het gehele lijf. Ook in relatie tot de omgeving. Daarom hebben we bij Zwaan Osteopathie ook op dat vlak aandacht voor jou. Als méns en niet alleen als iemand met een klacht. Onze missie is niet voor niets: ‘de klacht voorop, de mens centraal’.

 
Bewegingsonderzoek bij Zwaan

In het kort komt het erop neer dat we een bewegingsonderzoek doen van:
• Het houding- en bewegingsapparaat (de wervelkolom, gewrichten en spieren)
• Het orgaanstelsel (spijsverteringsstelsel, blaas, longen etc.)
• De schedel, schedelvliezen en het zenuwstelsel.

 

MEER INFORMATIE

Meer informatie over de behandeling of wil je een afspraak maken in Katwijk of Noordwijk? Neem contact met ons op via 071 301 89 44 of stuur een e-mail.