Katwijk  |  Noordwijk

Telefoon: (071) 301 89 44

E-mail: info@zwaanosteopathie.nl

Volg ons op: Volg Zwaan Osteopathie op Facebook

Openingstijden:

ma 07:30 - 18:00
di 07:30 - 20:00
wo 08:00 - 20:00
do 08:00 - 18:00
vr 08:00 - 18:00

André (45)

Hardlopen is een toegankelijke manier van sporten. Maar het is ook een blessuregevoelige sport. Veel hardlopers krijgen na verloop van tijd te maken met zaken als overbelasting, peesontsteking, shinsplints, lopersknie, hielspoor en andere problemen. Voor een volledig herstel is een goede behandeling essentieel. Osteopathie kan hierin een belangrijke factor zijn. André (45) kwam met een hardloopblessure bij Zwaan Osteopathie terecht.

"Hardlopen, mijn grote hobby! Vooral de lange afstanden hebben mijn voorliefde. Na een zware marathonperiode in het voorjaar van 2012 kreeg ik last van mijn linkerknie. Het begon met een zeurderige pijn aan de onderkant van de knieschijf. Het zal wel een ontsteking door overbelasting van de kniepees zijn, was mijn eerste ingeving. Vanaf dat moment heb ik de omvang van mijn trainingen teruggebracht en uiteindelijk heb ik het hardlopen tijdelijk helemaal stopgezet. De fysiotherapeut bevestigde later dat het inderdaad een overbelasting van de kniepees was. Rust en fysiotherapie brachten deels uitkomst, maar ik had mijn hobby er niet mee terug.

In deze periode ben ik ook gestart met behandelingen bij Zwaan Osteopathie. Dit mede op aanraden van een (hardloop)vriend van mij die goede ervaringen met osteopathie als behandelmethode had. Een blessure zoals een kniepeesontsteking staat vaak niet op zichzelf en dat bleek ook in mijn situatie het geval. Er was meer aan de hand. Een probleem in mijn linkervoet en een verkeerde houding van het bovenlichaam waren belangrijke redenen voor de overmatig verkeerde belasting van de knie.

Zwaan Osteopathie heeft deze problemen verholpen. Al na de eerste behandeling voelde ik minder druk op de kniepees. Uiteindelijk heeft de behandeling met osteopathie mij, naast het verhelpen van de knieproblemen, ook een betere loophouding opgeleverd. Nu kan ik weer heerlijk hardlopen."

Lees hier meer ervaringen »

Voorbeelden van sportblessures waarbij osteopathie kan helpen

- rug-, nek- en schouderklachten
- heup-, knie- en enkelklachten
- polsklachten
- tennisarm of golfarm
- achillespeesklachten
- hielspoor
- shin splints
- logesyndroom
- peesblessures
- slijmbeursontstekingen (bursitis)
- klachten na een val of sportongeluk
- benauwdheid
- hyperventilatie

Osteopathie voor sporters

Sport is bewegen. Om klachtenvrij te kunnen sporten is het dan ook van groot belang dat bewegingspatronen die hierbij komen kijken optimaal verlopen.

Sporters maken gebruik van algemene bewegingspatronen, zoals lopen, draaien, buigen en strekken. Daarnaast gebruiken ze vaak specifieke bewegingspatronen om hun sport goed te kunnen beoefenen. Voorbeelden hiervan zijn slagbewegingen met een tennisracket, golfclub of hockeystick, of verschillende vormen van hardlopen. Zulke bewegingen vragen om extra soepelheid van spieren, gewrichten, ribbenkast en wervelkolom. Bovendien vereisen ze een hoge mate van bewegingsvrijheid van de buikorganen.

Een blessure ontstaat vaak doordat sporters doorlopen met een blokkade in de bewegingsketen. Hierdoor is het niet mogelijk om de bewegingspatronen die bij een sport komen kijken op de juiste manier uit te voeren. Het gevolg is een overbelasting die verergert en uiteindelijk tot klachten leidt.

Zwaan Osteopathie behandelt sportblessures oplossingsgericht. Eerst wordt nauwkeurig gekeken naar de plaats en oorzaak van de overbelasting. Vervolgens corrigeert de osteopaat blokkades op de betrokken plaatsen, waardoor het bewegingspatroon weer optimaal uitgevoerd kan worden.

Veel sporters hebben baat bij een preventieve behandeling met osteopathie. Samen met de osteopaat wordt gekeken naar de verschillende bewegingspatronen die komen kijken bij het beoefenen van de sport. Zo ontstaat er vroegtijdig een beeld van mogelijke individuele risico's op overbelasting. De ervaring leert dat dit niet alleen blessures voorkomt, maar ook de sportprestaties optimaliseert.

Zwaan Osteopathie heeft in het bijzonder ervaring met voetballers, wielrenners, hardlopers, golfers en tennissers. U bent van harte welkom om vrijblijvend contact op te nemen voor meer informatie over wat osteopathie voor u als sporter kan opleveren.

Topsporters over osteopathie

Erben Wennemars »

Wesley Sneijder »

Memphis Depay »

Bram Tankink »

Laurens ten Dam »

Wilt u meer zien over osteopathie?

In het programma LifestyleXperience RTL4 geven verschillende osteopaten een kijkje in de keuken van osteopathie

Osteopaat Frank Zweedijk »

Osteopaat Wouter Steenhuisen »

Osteopaat Stéphan Jacolino »

Osteopaat Roalt Dijkstra »