Katwijk  |  Noordwijk

Telefoon: (071) 301 89 44

E-mail: info@zwaanosteopathie.nl

Volg ons op: Volg Zwaan Osteopathie op Facebook

Openingstijden:

ma 07:30 - 18:00
di 07:30 - 20:00
wo 08:00 - 20:00
do 08:00 - 18:00
vr 08:00 - 18:00

Charlotte de Jong (32)

"In de eerste twee maanden na haar geboorte kwam mijn dochtertje Angelique overdag erg moeilijk in slaap. Ze raakte gespannen, waardoor ze veel huilde en voortdurend overstrekte. Aangezien ze met hulp van een vacuümpomp geboren is, adviseerde de verloskundige om naar een osteopaat te gaan. Ik ben heel blij dat we die raad hebben opgevolgd. Na drie behandelingen was er bij Angelique al duidelijk resultaat: ze kwam tot rust en maakte overdag goede, diepe slaapjes. In tegenstelling tot bij een fysiotherapeut, is het op het eerste gezicht moeilijk te zien wat een osteopaat doet. Maar na een begrijpelijke uitleg tijdens de behandelingen was het duidelijk: er kan door de vacuümpomp een nekwerveltje verschuiven, waardoor er weefsels in de nek onder spanning komen te staan. Omdat hier diverse centrale zenuwbanen bijeenkomen, kan dit de bron zijn van heel uiteenlopende klachten. Osteopathie herstelt de balans, waardoor de klachten verminderen en uiteindelijk verdwijnen. Inmiddels zijn we enkele maanden verder en is Angelique een heel vrolijk meisje dat goed eet, groeit en slaapt. Omdat zij zo lekker in haar vel zit, voelen wij ons als ouders ook goed."

Lees hier meer ervaringen »

Veiligheid van uw kind

Onlangs zijn er op TV enkele risicovolle technieken in opspraak geraakt. Therapeuten (waaronder osteopaten) zouden huibaby's 'kraken' of 'dubbelvouwen'. Zwaan Osteopathie is het volledig eens met het risico van deze technieken voor baby's en past die dan ook nadrukkelijk nooit toe. Mocht u vragen hebben over veiligheidsaspecten van osteopathie bij baby's, kinderen of bij moeders tijdens de zwangerschap, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Osteopathie voor baby's

Osteopathie is voor baby's in verschillende stadia van hun ontwikkeling en groei een nuttige behandelmethode. De periode van de zwangerschap en de bevalling vragen veel van het lichaam van zowel moeder als kind. Bij de bevalling komen enorme krachten vrij. Als deze niet goed verwerkt worden, leidt dat bij een baby tot blokkades van bijvoorbeeld de schedel of de wervelkolom. Dit kan een groot aantal symptomen tot gevolg hebben, zoals huilgedrag, het hebben van een voorkeurshouding, het kiss syndroom, reflux, slecht slapen, obstipatie, krampjes, en meer.

Deze blokkades kunnen ook op latere leeftijd nog steeds klachten geven. Denk hierbij aan slaapproblemen, hoofdpijn, buikpijn, obstipatie, diarree, oor- en bijholteontsteking of rugklachten.

Onderzoek en behandeling

Het onderzoek begint met observatie van het lichaam als geheel. De osteopaat kijkt hoe actief het kind is en hoe het beweegt. Vervolgens worden de afzonderlijke delen onderzocht. Dit gebeurt door de verschillende structuren zoals de schedelbeenderen, de nek, de rug, het bekken, de buik en eventueel de gewrichten, heel zachtjes te "palperen" (voelen) en te bewegen. Kinderen ervaren de behandeling meestal als aangenaam.

Als u voor onderzoek of behandeling komt is het aan te raden om altijd een favoriet speeltje of boekje mee te nemen ter afleiding. Ook een knuffel of een speen kan uw kind snel op zijn gemak stellen. Zorg dat uw kind altijd met een gevulde maag naar de praktijk komt. U kunt ook flesvoeding meenemen. Soms is het handig om tijdens de behandeling te kunnen voeden.

Diploma's en ervaring met osteopathie voor baby's bij Zwaan Osteopathie

Jaap Zwaan D.O.-MRO en Dirk Mutsaerts D.O.-MRO van Zwaan Osteopathie hebben een speciale opleiding voor kinderosteopathie gevolgd en hierin een graad behaald. Paul Wetselaar D.O.-MRO en Marjolein den Hollander D.O.-MRO volgen deze opleiding momenteel ook. Hierdoor hebben zij allen specifieke kennis van de problemen die kunnen ontstaan bij baby`s en kinderen, en bij moeders tijdens en na de zwangerschap. Inmiddels is er een ruime ervaring opgebouwd met het gericht behandelen van deze problemen. In de afgelopen jaren behandelden ze veel moeders en kinderen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg, en ook uit de regio Leiden, Noordwijk, Oegstgeest, Wassenaar, Voorhout en Noordwijkerhout met osteopathie.

Lees meer over de werkwijze van de osteopaat »

Wat is osteopathie? »

Indicaties voor een behandeling met osteopathie »